Termeni si conditii Evaluna.ro

 

Folosirea, inclusiv vizitarea si cumpararea produselor de pe site-ul www.Evaluna.ro, presupune acceptarea in totalitate si de fiecare data cand accesati site-ul nostru, a termenilor si conditiilor sub care sunt furnizate aceste produse. Va invitam sa cititi cu atentie capitolul Termeni si Conditii pentru a fi in cunostinta de cauza in momentul in care finalizati o comanda.

Pentru a putea finaliza o comanda, clientul trebuie sa accepte Termenii si Conditiile specificate in acest capitol, fiind necesara bifarea casutei de acceptare. Termenii si conditiile acestor servicii pot fi schimbate in orice moment de catre vanzator, fara a fi necesara o notificare prealabila a Clientului. Clientul are acces permanent la Termenii si Conditiile utilizarii serviciilor si este obligat sa le citeasca de fiecare data cand acceseaza site-ul nostru.

 1.     Definitii

SITE – Domeniul www.Evaluna.ro si subdomeniile acestuia

CONTINUT – toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;

– continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre  Evaluna.ro prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

– orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat sau colaborator al  Evaluna.ro UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform – informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

– informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de  Evaluna.ro intr-o anumita perioada;

– informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care  Evaluna.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

– date referitoare la  oricare dinte societatile din Evaluna.ro, sau alte date privilegiate ale acesteia. SERVICIU – serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITE-ULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).

UTILIZATOR/MEMBRU – Persoana fizica ce are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre Evaluna.ro   si acesta.

CONT – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul la zone restrictionate ale SITE-ULUI.

CLIENT – Persoana fizica care are sau obtine acces la CONTINUT.

DOCUMENT – prezentele Termeni si Conditii.

CONTRACT la distanta – conform definitiei cuprinse in OUG 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative art. 2 punctul 7, astfel cum aceasta a transpus Directiva 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor: orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.

NEWSLETTER / ALERTA – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Evaluna.ro   intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Evaluna.ro   cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultate din vanzarea unui produs de catre Evaluna.ro catre Client.

 1.     Aspecte Generale

2.1. Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare ai Site-ului/Continutului/Serviciului de catre Membru sau Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre  Evaluna.ro  si acesta.

2.2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului/Serviciului, implica aderarea Membrului sau Clientului la prezentele termeni si conditii; Clientul se obliga sa monitorizeze permanent termenii si conditiile care pot fi actualizate, modificate si completate. In cazul unor neintelegeri se aplica Termenii si conditiile valabile la momentul aparitiei neintelegerii intre parti si notificarii acesteia in scris catre  Evaluna.ro.  

2.3. Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea site-ului public disponibil pe www.Evaluna.ro.

2.4. Prin folosirea Site-ului/Continutului/Serviciului, Membrul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Site-ului, Continutului, Serviciului,  Evaluna.ro sau oricarui tert cu care  Evaluna.ro are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

2.5. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru Document:

2.5.1. Acesta renunta la: accesul la Serviciu, alte servicii oferite de  Evaluna.ro prin intermediul Site-ului, primirea newslettere-lor/alertelor si/sau comunicarilor din partea  Evaluna.ro, de orice natura (electronic, telefonic, etc)

2.5.2.  Fiecare societate ce face parte din Evaluna.ro va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2.5.3. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.6. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, acesta poate sa contacteze  Evaluna.ro sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la   Evaluna.ro destinate acestui scop.

2.7. Clientul nu poate sa revoce unilateral acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unui Contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de  oricare dintre socitatile ce compun Evaluna.ro.  

2.8. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata  societatile Evaluna.ro si isi revoca acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unei Comenzi,  se va anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

 2.9. Acest Site este adresat doar Membrilor persoane fizice care au cel putin 18 ani si au capacitatea legala de a incheia acte juridice.

 

 1. Continut

3.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a  Evaluna.ro, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

3.2. Membrului sau Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de  Evaluna.ro, includerea oricarui continut in afara site-ului , indepartarea insemnelor protejate de dreptul de autor   apartinand Evaluna.ro   asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al  cel putin unei societati din Evaluna.ro.

3.3. Orice continut la care Membrul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre  Evaluna.ro si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea  Evaluna.ro cu referire la acel continut.

3.4. Membrul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale prezentului Document.

3.5. In cazul in care  Evaluna.ro confera Membrului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Membrul sau Clientul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea  oricarei societati din Evaluna.ro pentru respectivul Membru, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

3.6. Niciun continut transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea  oricarei societati din Evaluna.ro si/sau al angajatului sau colaboratorului  Evaluna.ro care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

3.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

 1. Contact

4.1.  Evaluna.ro publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare de catre Client sau Membru

4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Membrul sau Clientul permite automat  Evaluna.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloacele electronice.

4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in niciun fel un angajament din partea  din Evaluna.ro de a contacta Membrul sau Clientul.

4.4. Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate  Evaluna.ro se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Membrului sau Clientului si  Evaluna.ro, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea  Evaluna.ro in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.  

4.5.  Evaluna.ro isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, personal etc).

 

 1. Newslettere si alerte

5.1. Membrul sau Clientul are dreptul de a-si exprima sau nu acordul cu privire la primirea de newslettere si/sau alerte din partea  Evaluna.ro.

5.2. Datele preluate de la Membru sau Client in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre  Evaluna.ro in limitele Politicii de confidentialitate.

5.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor de catre Membru sau Client se poate face in orice moment:

5.3.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere si/sau alerte primite.

5.3.2. Prin modificarea acceptului sau de a primi newslettere si/sau alerte si folosind pagini din zonele restrictionate, prin folosirea Contului.

5.3.3. Prin contactarea  Evaluna.ro, conform cu informatiile de contactare, si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

5.4. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.

5.5.  Evaluna.ro isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si/sau alerte cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Membru sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si/sau alerte, fara nici un angajament ulterior din partea  oricarei societati din Evaluna.ro, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

 

 1. Politica de confidentialitate

6.1.  Evaluna.ro colecteaza date cu caracter personal pe paginile Site-urilor sale, numai cu acordul voluntar al Membrului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:

 • validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta
 • rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;
 • pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;
 • trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, in format exclusiv electronic;
 • contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
 • contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;
 • scopuri statistice.

6.2. Prin crearea Contului, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca  fiecare societate din Evaluna.ro sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001. Oricare Membru sau Client are dreptul de a obtine de la  Evaluna.ro, prin intermediul unei cereri scrise si semnate ce va fi trimisa prin email la adresa contact@Evaluna.ro

 1. a) confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate la un moment dat;
 2. b) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;
 3. c) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii; 

6.3. Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre  Evaluna.ro a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata, prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza, efectul opozitiei operand asupra tuturor  din grup .

6.4. Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare prin transmiterea catre  Evaluna.ro a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop, urmand ca aceasta masura sa opereze la nivelul fiecarei societati din Evaluna.ro

6.5.   din Evaluna.ro  pot sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre  Evaluna.ro pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale Documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor Membrului sau Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea  oricarei societati din Evaluna.ro   si/sau al eventualilor terti cu care  oricare societate din Evaluna.ro are contracte de parteneriat in acel moment. 

6.6. Utilizatorul sau Clientul are dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese, dar numai in conformitate cu art. 2.8.

6.7. Pentru exercitarea drepturilor cf art. 6.4, Membrul sau Clientul se va adresa  Evaluna.ro, conform datelor de contact disponibile pe site, valabile la acea data.

6.8. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, Clientul sau Membrul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

6.9. Politica de confidentialitate  a Evaluna.ro se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Membru exclusiv pe site.  .Nicio societate din Evaluna.ro nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara site-ului.

6.10.  Evaluna.ro se obliga ca datele colectate ale Clientului sau Membrului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Membrului sau Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

6.11. Exceptie de la prevederile art. 6.9. va face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

6.12.  Evaluna.ro garanteaza ca datele personale ale unui Utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

6.13.  Evaluna.ro nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date.

 

 1. Politica de vanzare online

7.1. Accesul la serviciu

7.1.1. Accesul la serviciu este permis oricarui Client sau Membru, nefiind obligatorie crearea unui cont pentru a cumpara prin intermediul site-ului www.Evaluna.ro

7.1.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Clientul va trebui sa accepte prevederile Documentului.

7.1.3.  Evaluna.ro isi rezerva dreptul de a limita accesul Clientului la Serviciu in sensul de a sista accesul la comenzi ulterioare in cazul in care Clientul plaseaza pe site-ul www.Evaluna.ro si refuza o comanda (1) in sistemul de plata la livrare.  Acest drept poate fi exercitat in orice moment si nu este necesara notificarea Clientului in acest sens.

7.1.4. Evaluna.ro isi rezerva dreptul de a limita accesul Clientului la Serviciu in sensul de a-i restrictiona accesul la comenzi in cazul in care Clientul plaseaza o comanda pe site-ul www.Evaluna.ro si amana livrarea acesteia de doua ori.

7.1.5. Daca livrarea urmatorii comenzi plasate in conditiile art. 7.1.4. (cu plata in avans) este amanata o singura data, Evaluna.ro isi rezerva dreptul de a aplica dispozitiile art. 7.1.6.

7.1.5. Evaluna.ro isi rezerva dreptul de a refuza livrarea comenzii in cazul in care Clientul solicita pentru a doua oara amanarea livrarii aceleiasi comenzi.

7.1.6. Evaluna.ro isi rezerva dreptul de a anula comenzile deja plasate si de a sterge contul de utilizator in urmatoarele cazuri:

7.1.6.1. plasarea pe site-ul www.Evaluna.ro si refuzarea la livrare a doua comenzi (2), neavand relevanta daca acestea sunt in sistem de plata la livrare sau cu plata in avans sau intervalul de timp dintre comenzile refuzate; se va considera ca exista refuz la livrare inclusiv in cazul in care comanda nu se livreaza in termen de 7 zile calendaristice de la prima incercare de livrare, fiind incluse in acest termen si perioadele in care firma de curierat nu isi desfasoara in mod normal activitatea (ex: zile de week-end, sarbatori legale etc).

7.1.6.2. anularea a mai mult de doua comenzi (2) plasate pe site-ul www.Evaluna.ro : a)prin transmiterea unor notificari scrise trimise pe adresa de e-mail de contact; b)prin transmiterea unei solicitari telefonice;

7.1.6.3. modificarea a mai mult de doua comenzi (2) plasate pe site-ul Evaluna.ro in sensul renuntarii la unul sau mai multe prduse din comenzile plasate:  prin transmiterea unor notificari scrise trimise pe adresa de e-mail de contact

7.1.6.4. solicitarea amanarii livrarii pentru doua (2) comenzi, neavand relevanta intervalul de timp dintre comenzile pentru care se solicita amanarea livrarii;

7.1.6.5. folosirea unui limbaj tendentios;

7.1.6.6. incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala;

7.1.6.7. accesul si existenta Contului Clientului ar putea prejudicia in vreun fel societatea

Societatea isi rezerva acest drept in cazul indeplinirii oricarui criteriu. Acest drept poate fi exercitat oricand si nu este necesara notificarea Clientului in acest sens.

7.1.7. Fiecare Membru poate avea un singur Cont. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi Membri/Clienti.

7.1.8. In situatia in care se descopera accese partajate de mai multi Clienti, incluzand dar nelimitandu-se la adrese comune, numere de telefon comune Evaluna.ro isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul Clientului la Continut.

 

7.2. Produse si servicii

7.2.1.  Evaluna.ro poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care  societatile din Evaluna.ro  au incheiate contracte sau acorduri de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

7.2.2. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

7.2.3.  Evaluna.ro poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti in conformitate cu art. 7.1.3 si art.  7.1.4..

7.2.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

7.2.5. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON folosind informatiile furnizate de Client in formularul destinat.  Evaluna.ro nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de Client pentru factura. In cazul in care plata se face prin card bancar, aceasta va fi confirmata in momentul in care se va emite factura catre Client. Pana in acel moment contravaloarea comenzii va fi blocata pe contul Clientului nefiind transferata in conturile  societatii din Evaluna.ro ce a emis factura. 

7.2.6. Toate informatiile din evenimentele de vanzare folosite pentru descrierea produselor, caracterisitici si greutate, a preturilor, a stocurilor per produs si/sau serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / link-uri catre alte site-uri etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea  niciunei societati din Evaluna.ro, acestea fiind cu titlu de prezentare.   Evaluna.ro poate retrage o oferta de produse sau o poate modifica in orice moment, pana la plasarea comenzii, si chiar si ulterior acestui moment, notificand Clientul in acest sens, fara a datora daune sau alte penalitati catre nici un potential client.

7.2.7. In imaginile produselor,  Evaluna.ro isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective si implicit nu vor fi livrate la achizitia produselor. Acele produse nu vor aparea pe formularul de vanzare.

 7.2.8. Produsele comercializate de  Evaluna.ro provin din Republica Populara Chineza, cu exceptia cazului in care se specifica altfel.

 

7.3. Comanda online

7.3.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate pe site. Clientul declara ca anterior plasarii comenzii a luat cunostinta de Termenii si Conditiile site-ului www.Evaluna.ro, in caz contrar fiind aplicabile dispozitiile art. 2.5.

7.3.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si valabile la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.

7.3.3. In situatia in care Clientul sau Membrul nu intelege sa respecte dispozitiile art. 7.3.2. cu privire la datele sale de contact (numar de telefon, adresa de livrare, etc)  Evaluna.ro va proceda la denuntarea contractului cu toate efectele ce decurg din aceasta (anularea comenzii, repunerea bunului in vanzare ) dupa expirarea unui termen de 24h de la momentul primei incercari de contactare a clientului prin mijloacele puse de acesta la dispozitie in momentul plasarii comenzii

7.3.4. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca  Evaluna.ro are dreptul sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de  Evaluna.ro (telefonic sau e-mail), pentru confirmarea personala a comenzii. Clientii accepta ca  Evaluna.ro nu poate fi fortat sa livreze o comanda care nu a fost confirmata in conditiile de mai sus.

7.3.5. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca  Evaluna.ro  are dreptul sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de  Evaluna.ro  (telefonic sau e-mail), pentru confirmarea personala a comenzii. Clientii accepta ca  Evaluna.ro  nu poate fi fortat sa livreze o comanda care nu a fost confirmata in conditiile de mai sus.

7.3.6.  Evaluna.ro  va denunta unilateral si va anula automat comanda efectuata de catre Client, chiar si fara notificare prealabila adresata Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • 7.3.6.1. Neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 • 7.3.6.2.pentru alte motive obiective;
 • 7.3.6.3. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de de Evaluna.ro , in cazul platii online;

7.3.8.  In cazul in care Clientul renunta la o comanda efectuata cu plata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului Clientului a autorizat tranzactia bancara, suma aceasta va fi rambursata de catre  societatea vanzatoare din Evaluna.ro  in maxim 14 zile calendaristice de la data la care  Evaluna.ro  a luat la cunostinta de acest fapt.

7.3.9. Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea  Evaluna.ro, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

 

7.4. Comanda telefonica

7.4.1. Clientul / Membrul poate efectua nu poate comenzi telefonice  

 

7.5. Contract si finalizare

7.5.1.  Evaluna.ro va transmite catre Client toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre Client.

7.5.2.  Evaluna.ro va facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sa.

 7.5.3. Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre Client a produselor contractate de acesta de partea  Evaluna.ro, devine Contract onorat.

 

7.6. Transport

7.6.1. Livrarea catre Client a produselor achizitionate de la  societatile din cadrul Evaluna.ro presupune suportarea de catre acesta a unui cost de transport de 14 lei pentru comenzile cu o valoare mai mica de 100 lei, fiind gratuita pentru comenzile care depasesc plafonul indicat. Aceste costuri sunt valabile pe tot teritoriul Romaniei. Nu se fac livrari internationale. Transportul se efectueaza in mod exclusiv prin intermediul societatii de curierat partenere, iar in masura in care se solicita de catre Client o alta modalitate de livrare sau un alt curier, Evaluna.ro isi rezerva dreptul de a anula comanda.

7.6.2. Expedierile se vor efectua in maxim 4 zile lucratoare de la plasarea cu succes a comenzii prin intermediul site-ului www.Evaluna.ro, exceptie facand vacantele si sarbatorile legale. Plasarea comenzii cu succes este confirmata prin e-mail-ul de confirmare.

7.6.2.1. Prin acceptarea prezentelor Termeni si Conditii, Clientul convine cu  Evaluna.ro ca termenul de livrare este de cel mult 10 zile lucratoare de la data plasarii comenzii cu succes pe site-ul www.Evaluna.ro , exceptand situatiile in care comanda este anulata

7.6.2.2. Nu este considerata ca fiind acceptata comanda Clientului privind livrarea produselor la o anumita data, cu depasirea termenului de livrare de 4 zile lucratoare de la data plasarii comenzii cu succes.

7.6.3. Orice intarziere cauzata de alti factori externi care tin de activitatea curierului sau evenimentele deosebite care fac imposibila livrarea (ex. Black Friday) ce nu pot fi incumbate  Evaluna.ro, o exonereaza pe aceasta de orice raspundere fata de client. 7.6.4. Evaluna.ro ofera prin intermediul societatii de curierat partenere servicii standard de transport cu excluderea deschiderii coletului la livrare. Nu se ofera servicii de vizualizare a produselor inainte de cumparare prin intalnire cu reprezentantii firmei sau in magazin si nici posibilitatea contactarii telefonice inainte de expedierea comenzii. Clientul declara ca a luat cunostinta de aceste aspecte si ca accepta riscul de a nu se procesa comanda in masura in care solicita servicii suplimentare de natura celor mentionate anterior, fara notificare prealabila.

 

7.7. Calitate si garantii

7.7.1. Fiecare produs comercializat de  Evaluna.ro beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor legale, nu si de garantie comerciala.

7.7.2. Evaluna.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru diferentele de culoare/intensitatea culorilor astfel cum ar rezulta acestea din vizionarea de pe diferite suporturi electronice ale Clientului sau pentru perceptia diferita a calitatii materialului (nu compozitia), precum si a dimensiunilor percepute de Client.

In situatia in care se doreste returnarea produselor, invocandu-se motivele indicate mai sus, costurile de retur vor cadea exclusiv in sarcina Clientului.

 

7.8. Returnarea produselor

7.8.1. Clientul  Evaluna.ro poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, suportand costurile aferente transportului prin curier rapid , cu rambursarea sumei prin transfer bancar in cont deschis in moneda RON, avand drept titular Clientul

7.8.1.2. Produsele cu defect de fabricatie beneficiaza de compensatie prin stornarea valorii conform facturii emise la plasarea comenzii. Neconformitatea se semnaleaza in scris la contact@Evaluna.ro Pentru a se constata existenta defectului este necesara trimiterea de catre Client a unor fotografii explicite cu produsele pe adresa contact@evaluna.ro, in vederea stabilirii de comun acord a compensarii.

7.8.1.3. Produsele nu pot fi returnate in urmatoarele situatii: 

–  Produsele care prezinta deteriorari cauzate de Client fie prin manipularea gresita a acestuia, fie provocate de cauze ce tin de modul de pastrare a produselor (in zone umede, afara, etc.);

–  Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta semne de purtare

– Clientul  Evaluna.ro nu va putea sa returneze produsele achizitionate si/sau nu va pretinde orice alte daune-interese/despagubiri, in cazul inlocuirii produsului achizitionat cu un alt produs avand alte specificatii sau de un tip diferit.

– Nu se vor putea returna produsele care nu vor respecta indicatiile privind ambalarea si returnarea, astfel cum sunt acestea explicate in articolele ce urmeaza 7.8.1.6. si 7.8.1.7.

7.8.1.4. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului, in conformitate cu art. 9 din OUG nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Clientului.

7.8.1.5. Produsele se vor returna in ambalajul original, in stare perfecta, impreuna cu toate accesoriile si documentele de achizitie in original, exceptie facand 7.8.1.6. pentru situatia cand ambalajul original nu mai poate fi utilizat; In situatia in care aceste conditii nu sunt respectate, returul nu va fi acceptat. 

7.8.1.6. Produsele nu se schimba si nu se inlocuiesc cu alte modele sau cu variatii de marimi la cererea clientului

7.8.2. Clientul se obliga sa notifice  Evaluna.ro  , intentia sa de a returna produsele achizitionate, exclusiv prin completarea formularului de retur https://www.evaluna.ro/returnare-produse/  in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor. Nerespectarea acestei obligatii in sensul comunicarii intentiei de retur prin alte mijloace: email, completarea formularului de contact de pe site duce la neluarea in considerare a solicitarii, implicit la neprocesarea returului, precum si la exonerarea  Evaluna.ro  de orice costuri rezultate ca urmare a nerespectarii indicatiilor.

7.8.3. Clientului  Evaluna.ro  ii revine responsabilitatea de a  returna produsele  in maxim 14 zile calendaristice de la momentul  comunicarii catre  Evaluna.ro a notificarii privind decizia de a returna produsele achizitionate conform art. 7.8.2., in caz contrar, Evaluna.ro considerand cererea nefondata/invalida  astfel incat poate refuza returul.

7.8.3.1. In cazul in care cererea de returnare pentru oricare din situatiile prevazute in art. 7.8.1.2 are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 14 zile calendaristice prevazute conform art 7.8.2, calculata din ziua urmatoare datei contractului onorat.

7.8.3.2. In cazul in care se returneaza un produs avand ca motivatie una dintre situatiile prevazute in art. 7.8.1.2., iar produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit), Clientul nu va putea beneficia de nicio despagubire.

7.8.4. Este necesar ca numele expeditorului coletului retur sa fie acelasi cu cel pe care s-a plasat comanda (implicit cu acela pe care s-a emis factura de catre societatea din cadrul Evaluna.ro), in sens contrar,  Evaluna.ro isi rezerva dreptul de a refuza procesarea returului.

7.8.5. Se accepta retururile numai prin curier rapid. Nu se accepta retururile cu predare personala sau prin intermediul Postei Romane. Adresa de livrare a returului se comunica in scris prin email dupa completarea formularului de retur : https://www.evaluna.ro/returnare-produse/

7.8.6. In cazul in care completarea formularului de retur este incorecta, incluzand dar nelimitandu-se la :

 • nume gresit
 • numar cont gresit
 • lipsa numar cont
 • lipsa numar comanda

www.evaluna.ro va notifica prin email lipsa datelor complete pentru demararea returnarii. Clientului ii revine responsabilitatea completarii corecte a adresei de e-mail unde poate fi contactat in cadrul formularului de retur

7.8.7. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la data de la care  Evaluna.ro a luat la cunostinta: de eroare in conditiile art. 7.3.7., de renuntarea la comanda in conditiile art. 7.3.9., de epuizarea stocului in conditiile art. 7.3.10, de indisponibilitatea produsului in conditiile art. 7.7.3 sau de la confirmarea returului in conditiile art.

7.8.2. Rambursarea se face prin transfer bancar online, in conturile indicate de Client urmare a confirmarii  privind datele de cont sau, dupa caz, a solicitarii  acestor date in scopul mentionat de catre  Evaluna.ro.Detaliile bancare/numele comunica exclusiv la plasarea cererii in formularul de retur : https://www.evaluna.ro/returnare-produse/

7.8.8.  In situatia in care din eroare s-a livrat un alt produs decat cel care a format obiectul comenzii, www.evaluna.ro va proceda la rambursarea contravalorii produsului in contul bancar al titularului

 

 1. Frauda

8.1  Nicio societate din cadrul Evaluna.ro nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

8.2. Clientul / Membrul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

8.3  Evaluna.ro declina orice responsabilitate, in situatia in care un Membru / Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta  Evaluna.ro sau oricare din societatile ce intra in componenta acestuia.

8.4. Clientul sau Membrul va informa Evaluna.ro asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

8.5.  Evaluna.ro nu promoveaza SPAM-ul. Orice Membru/Client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe site poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail.

8.6. Comunicarile realizate de catre  Evaluna.ro prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

8.7. Urmatoarele scopuri atinse sau nu, vor fi considerate tentativa de fraudare a Site-ului/Continutul si/sau  a tuturor  din Evaluna.ro.  . Fiecare societate din Evaluna.ro isi rezerva dreptul de a pune in miscare urmarirea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa, sau a(u) atins acest(e) scop(uri):

8.7.1. de a accesa datele de orice tip ale altui Membru/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.

8.7.2. de a altera sau de a modifica continutul Site-ului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre  Evaluna.ro catre Membru / Client.

8.7.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza site-ul.

8.7.4. de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre  Evaluna.ro catre Membru/ Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

 

 1. Limitare de responsabilitate

9.1.  Nicio societate din Evaluna.ro nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel in fata niciunui Membru/Client care utilizeaza Site-ul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.

9.2. In cazul in care un Membru/Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre  orice societate din Evaluna.ro violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii  Evaluna.ro, conform detaliilor de contact, astfel incat  Evaluna.ro sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza. 

9.3.  Evaluna.ro nu garanteaza Membrului sau clientului acces pe site sau la serviciu, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe site, si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial si/sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al  Evaluna.ro.

9.4.  Societatile din Evaluna.ro nu raspund de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

9.5.  Societatile din Evaluna.ro  sunt exonerate de orice vina in cazul utilizarii site-urilor si/sau al continutului transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul site-urilor, e-mail-ului sau al unui angajat al  Evaluna.ro, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura Membrului, Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

9.6.  Nicio societate din cadrul Evaluna.ro nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

9.6.1.  produsul va fi potrivit cerintelor clientului

9.6.2. produsele obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul site-ului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului

9.7. In limita prevederilor Termenilor si Conditiilor, operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre Client sau Membru si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul site-ului.

 

 1. Forta majora si cazul fortuit

10.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, niciuna din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

10.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligata/obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

10.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerata /exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o/il impiedica sa o duca la bun sfarsit.

10.4. Daca in termen de 14 zile calendaristice de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

10.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 14 zile calendaristice de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 10.3.

 

 1. Litigii

11.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc site-urilor si/sau al oricarui continut trimis de catre  Evaluna.ro Membrului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord, cel putin cu prevederile Termenilor si Conditiilor.

11.2. Orice disputa cu referire la prezentele “Termeni si Conditii” care ar putea sa apara intre Membru/Client si   si orice societate din cadrul Evaluna.ro se va rezolva pe cale amiabila.

11.3. Orice disputa, de orice fel, care ar putea sa apara intre Membru/Client si  orice societate din Evaluna.ro  se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta de la sediul  societatii vanzatoare din Evaluna.ro , in conformitate cu legile romane in vigoare.

11.4. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

11.5. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana. 

 

 1. Dispozitii finale

12.1.  Evaluna.ro isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara notificarea prealabila a Membrului sau Clientului.

12.2. In limita prevederilor Termenilor si Conditiilor,  nicio societate din Evaluna.ro nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

12.3.  Evaluna.ro isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.